Ets aquí
Inici > General > Noticiari > FESTES DE LES POBLES 2024, MARE DE DÉU D’AGOST I VIGÍLIA

FESTES DE LES POBLES 2024, MARE DE DÉU D’AGOST I VIGÍLIA

Miquel Anguera, “Beatet”

22-08-2024

Novament, amb menys gent, els proppassats dies 14 i 15 d’agost es van celebrar les festes de les Pobles, recuperades després de les primeres eleccions municipals (democràtiques) del 1979 i que els nostres avantpassats ja celebraven el 16 d’agost, per Sant Roc.

La festa començà la vigília, dimecres dia 14 com és habitual, amb el castell de focs d’artifici a les 11 de la nit, a la platja de la Pixerota. A continuació, estava convocat ball popular als terrenys municipals de sota la via (ara ja desmantellada), amb l’Orquestra Platinum, però la pluja va fer que s’hagués d’anul·lar. Això sí, després, va amenitzar l’estona de ball amb la música del Dj Javi i amb el servei de bar amb la col·laboració del  pub Bucèfal.

L’endemà dijous, dia de la Mare de Déu d’Agost, a ¼ de 8 de la tarda, mossèn Amador Canaldas celebrà l’Eucaristia al mateix lloc esmentat. Un cop més, sense haver sortit al programa de festes publicat per l’Ajuntament, sense cap justificació i fet expressament, com ja va passar en l’horari de la Missa del Gall de les Festes de Nadal). Sortosament, les xarxes socials de la gent del poble anunciaren l’hora i hom se n’assabentà.

Acabada la celebració religiosa, els gegants Miquel i Roca del Barri dels 6 Carrers i el capgròs Taudell van ballar una estona amb la música de la Kobla d’en Taudell, com ja és tradicional. Acabat el ball, xocolata amb coca (de sucre) per a tothom que clogué, un any més, la Festa de les Pobles (vam observar, amb certa tristesa, que la xocolata amb coca fou repartida per membres de la brigada municipal (que fan una feina excel·lent, per cert i cal dir-ho), però perdent així la tasca del veïnat jove de les Pobles que, durant tants i tants anys, havien desenvolupat al bar, repartiment de la xocolata i al muntatge de dites festes). I és que les coses canvien i evolucionen…

Al programa de les festes hi havia una nota de l’Associació Policromia (encara poc coneguda) que oferia 2 jornades de portes obertes per donar a conèixer-se i mostrar les seves activitats artístiques, de 5 a 9 del vespre (els dies 14 i 15 d’agost).

Bé doncs, fins les properes festes de les Pobles, esperem que acabem de passar un bon estiu!!

.

.

.

.

.

Top