… Abdón Zaragoza
21-03-2020
Ingredients: Per a 4 persones
- 6 ous
- ½ litre de llet
- sal
- pebre
- nou moscada
- 1 carabassó
- 1 pastanaga
- 4 o 5 xampinyons
- 1 porro
Elaboració:
Es trinxen les verdures petites i es salten uns minuts en una paella amb oli. Es posen al pot de la batedora amb la resta d’ingredients. S’aboca tot en un motlle de flam allargat i es cou al forn, o al bany maria, ¾ d’hora a 160ºC.
Riscos:
La cocció al bany maria s’ha de respectar al màxim de lentitud, sinó, els flams resulten eixuts i insípids.
Presentació:
A talls, en una plàtera acompanyat de salsa de tomaca o verdures fresques.
Lloc que ocupa:
Com a primer plat o com a component d’un àpat variat amb diversitat de coses, on un va agafant allò que li fa més goig.
(Ressò 53, pàg.37)