Ets aquí
Inici > General > Noticiari > 34 TROBADA DE GEGANTS I GRALLERS FIRA 2017

34 TROBADA DE GEGANTS I GRALLERS FIRA 2017

Miquel Anguera, “Beatet”

15-08-2017

Si preguntem a la canalla què és el que més els agrada de la Fira, de ben segur que us respondran dues coses: els regals que els pares, avis i padrins els fan per aquesta data tan senyalada i la trobada de gegants que no es volen perdre. Sens dubte.

Un cop més s’ha demostrat que la Trobada de Gegants de la Fira és l’acte més seguit per un públic entregat que no es vol perdre aquesta gran i primera manifestació de cultura popular catalana com són els gegants, capgrossos i grallers (només ens passen al davant els castellers, per qüestions òbvies, és clar).

La trobada del diumenge dia 6, la 34a, fou novament un èxit de participació amb 16 colles que partiren del carrer d’Amunt fins al carrer d’Aureli M. Escarré, davant del poliesportiu municipal, on es feu la ballada final.

Els pobles i colles geganteres i gralleres participants foren: Colldejou, les Borges Blanques (Garrigues), Vilallonga, Móra d’Ebre, Perafort, Falset, Serrallo de Tarragona, Alcover, Passeig Torroja de Tarragona, Móra la Nova, Castellvell, Horta de Sant Joan (Terra Alta), el gegant japonès de Reus, el Miquel i la Roca del Barri dels Sis Carrers, els Grallers de Mont-roig, el gegant de l’Hort, el nou Drac-roc (ambdós del Barri de Dalt) i la Pitot i la Pitota del Barri de Dalt, sense oblidar els Capgrossos de Vandellòs.

Com sempre, molta gent durant tota la cercavila i amb una magnífica ballada final de tots els elements de la festa gegantera. Per acabar, un berenar per a tots els participants (400 persones) com és tradicional, i destacar, un cop més, la magnífica organització de la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt que ho tenen tot molt ben apamat, després de tants anys d’organitzar-ho. Apa, amics, que per molts anys ho pugueu preparar i nosaltres, poder-ho gaudir participant-hi !!

20170815 Trobada de Gegants i Grallers

Top