Ets aquí
Inici > General > Noticiari > 142 ANYS DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA FIRA DE MONT-ROIG

142 ANYS DE LA PRIMERA EDICIÓ DE LA FIRA DE MONT-ROIG

Miquel Anguera, “Beatet”

26-08-2023

Una nova edició de la Fira de Mont-roig es va celebrar durant els dies 3, 4, 5 i 6 d’agost.

Una àmplia programació d’actes i espectacles, barrejats amb una intensa calor, es van anar succeint durant aquells dies, sota el prisma de la sequera tan insistent que fa que, amb aquest canvi climàtic, les nostres vides hagin canviat, i molt!

El recinte firal es trobava a la zona esportiva i al carrer 1-O. La inauguració es dugué a terme el divendres dia 4 i, seguidament, actuació musical així com també l’endemà dissabte i també el diumenge. Del diumenge destacaríem el Concurs de Cuina que ja vam publicar (llàstima de la poca participació). També destacarem la visita guiada a l’exposició de l’Església Vella a càrrec d’Elena Juncosa i l’obertura de la piscina municipal, al vespre, per lluitar contra la calor i Festa DJ amb servei de bar dels Kintus’23. Del divendres, dia 4, només la inauguració i prèvia cercavila per alguns carrers del poble. La coca i el cava no hi podia faltar. Les havaneres també foren presents a la piscina i els focs d’artifici es van haver d’anul·lar per risc d’incendi. La música no va fallar i a la pista d’estiu hi hagué la Nit Jove amb música de versions i acabant amb música DJS com està de moda.

.

.

El dissabte, dia 5, al parc Maria Martori el protagonista amb l’espai familiar ple d’activitats per als més petits. A la tarda, cap a la piscina amb inflables per a la canalla i futbol de veterans com ja vam informar (derbi Mont-roig – Miami). A les 8 del vespre, a la pista d’estiu, concert amb la bona orquestra Nova Blanes (llàstima que el so de la música de les parades de la fira molestava el concert prou interessant i molta gent va comentar (jo penso igual) que no calia treure el concert de la plaça de l’Església. Què s’hi fa al casc antic, tret dels gegants??).

Més música, els Diables de Vandellòs amb el seu foc i el Ball de Fira, per acabar amb més DJ van posar punt i final al dissabte dia 5.

El diumenge IX Garrofang (sense aigua, és clar) i el bàsquet de veterans (igualment derbi Mont-roig – Miami) que ja en vam informar fa uns pocs dies. A la tarda, la 38a Trobada de Gegants de la què ja en vam penjar un petit article i fotos, organitzat per la Colla Gegantera i Grallera del Barri de Dalt. Un èxit de públic, com ja estem acostumats, i acabant a la plaça de Miramar. Més música i la Fira acabà amb teatre, amb una comèdia esbojarrada que força que agrada a la gent de Mont-roig i visitants. Ja fa anys!

.

.

Parades de la Fira, amb força gent al carrer de l’1 d’Octubre

.

.

Top